Tegenwoordig slingeren de manieren om af te vallen je om de oren. Het zijn er zo veel, dat wij door de bomen het bos niet meer zien.. Welke methode is nu werkelijk effectief én gezond? Natuurlijk moet je dit voor jezelf ondervinden. Hieronder in ieder geval een aantal tips die je gemakkelijk kunt hanteren en welke eigenlijk voor iedereen gelden!

1. Eet meer groenten

Go for green! Ruil de zoetigheid in voor groenten. Het lijkt soms lastig, maar tegenwoordig wordt het je redelijk gemakkelijk gemaakt. Ga voor die schattige snack komkommers of snoeptomaatjes. Of wat denk je van al het Tropische fruit wat tegenwoordig op de markt of in de supermarkt te vinden is? Yum! Het bevat weinig calorieën en juist heel erg veel vezels, waardoor je sneller een verzadigd gevoel krijgt.

2. Stop met diëten

Balance is the key! Al die diëten zijn natuurlijk erg verleidelijk, maar niet altijd goed voor jouw lichaam. Je krijgt veel belangrijke stoffen niet binnen wanneer je een dieet hanteert. Ook is volhouden altijd een dingetje. Het gaat vaak even goed, waarna je na een tijdje weer terugvalt in je oude patroon of zelfs helemaal los gaat met de calorieën. Probeer elke dag hetzelfde aantal voedingsstoffen, energie en calorieën binnen te krijgen. Het draait allemaal om de balans.

3. Drink genoeg water

Stay hydrated! Het is algemeen bekend dat je genoeg water moet drinken. Naast het feit dat het vult, is het goed voor een tal aan andere dingen. Drink minstens 2 tot 3 liter water per dag, vooral wanneer het zonnetje flink schijnt! Varieer eens met fruit in je water; citroen, komkommer of frambozen maken het nóg lekkerder.

4. Stop met stress

Don’t stress out! Oké, we weten het. Dit is voor velen een lastige. Stop met stressen en je druk maken. Stresshormonen kunnen de vetopslag echter stimuleren. Wanneer je dus lekker in je vel zit, gaat het afvallen een stuk gemakkelijker. Probeer voor het slapengaan bijvoorbeeld je hoofd leeg te maken, zodat je rustig kunt doorslapen in de nacht.

5. De juiste oefeningen

Work it! Al die oefeningen waardoor je uitgeput raakt geven je natuurlijk een voldaan gevoel. Echter zijn er nog veel meer oefeningen, die minder energie kosten, waardoor je ook kunt afvallen. Denk bijvoorbeeld aan HIIT, een intervaltraining. In een korte tijd verbrand je veel calorieën. Of oefeningen om je hoofd leeg te maken, waardoor je weer minder stress ervaart. Klinkt goed, toch?

 

Lees ook

Simpele tips om gezond af te vallen

5 stappen naar een duurzamer leven

Simpele tips om gezond af te vallen

Simpele tips om gezond af te vallen