Naast dat smoothies gewoon ontzettend lekker zijn, hebben ze vaak ook nog eens mega gezondheidsvoordelen. Ze kunnen je weerstand een boost geven, ontstekingsremmend of cholesterolverlagend werken en soms gaan ze zelfs huidveroudering tegen! Wij hebben onze 3 favorieten voor je op een rijtje gezet.

Detox smoothie

Het gevoel dat je lichaam wel een oppepper kan gebruiken? Deze smoothie is ideaal om je lichaam een mini-detox, maar tegelijkertijd echt een boost te geven. De ingrediënten die we gebruiken in deze detox smoothie hebben namelijk alles in huis om je weer energiek en fit te voelen. Perziken zijn bijvoorbeeld voorzien van vele fytonutriënten. In India en China werd de perzik gebruikt als een middel tegen nierziekten. Het hoge gehalte aan kalium en de vele vezels zijn goed voor het afscheiden van afvalstoffen door de nieren. Daardoor is de perzik ook een uitstekend detox-fruit. De limoen is een natuurlijke bron van vitamine C en versterkt het immuunsysteem. Het helpt daarnaast ook bij leverkwalen, reuma en keelpijn. Oftewel, het perfecte drankje om je lichaam weer die nodige boost te geven!

Maak de smoothie!

Smoothie tegen huidveroudering

Blauwe bessen (bosbessen) hebben ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Ze zijn rijk aan anti-oxidanten , vitamines en vezels. Daarnaast heeft de blauwe kleur van de bes ook nog een aantal andere voordelen. Deze natuurlijk kleurstof helpt je namelijk het verouderingsproces van de huid tegen te gaan! (Je leest het goed, gooi die crèmepjes maar weg!) Daarnaast werkt deze ook nog ontstekingsremmend, beschermd het tegen allerlei ziekten en werkt het ook nog cholesterolverlagend. Al met al, het ideale fruit en de ideale smoothie om de dag mee te beginnen!

Maak de smoothie! 

Vitamine C boost!

Met 100 gram aardbeien, dat is een klein schaaltje, heb je je totale aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C al bereikt! Het geeft je weerstand een boost en werkt als antioxidant. Uit onderzoek is gebleken dat de antioxidanten in aardbeien zelfs effectief zijn tegen de vorming van kankercellen in de lever. Dus geen slecht idee om af en toe wat aardbeitjes te eten of een lekkere aardbeien smoothie te drinken! Ook nog leuk om te weten..  aardbeien scoren laag op de glycemische index, wat betekent dat ze geen piek in je bloedsuikerspiegel veroorzaken!

Maak de smoothie!