De zomer komt steeds dichterbij en we gaan weer minder kleren dragen, de beste reden is natuurlijk om je lichaam fit te krijgen! Al die wintervetjes moeten er weer af, maar dat is lastig. Wat moet je nou juist wel en niet doen voor een perfecte summer body? Dat leggen wij jou uit!

Summer body? Wat je wél en absoluut niet moet doen!


Dit moet je absoluut niet doen

Wat je juist echt niet moet doen om aan een perfecte summer body te komen is crash diëten. Een crash dieet is kort gezegd, een dieet waarbij je extreem weinig calorieën binnenkrijgt. Er bestaat eigenlijk geen officiële grens, maar vaak is het meteen duidelijk dat je met een crash dieet te maken krijgt.

Een crash dieet zorgt er voor dat je gewicht ook echt daadwerkelijk ‘crasht’. Voor een tijdje val je als een dolle af. En dat is geen wonder, want je hongert jezelf in feite gewoon uit! Je lichaam heeft dus geen andere kans dan het verbranden van weefsel om alsnog aan voldoende energie te komen.

De beste tips voor een summer body

Een aantal andere tips zijn wel aan te raden om te werken naar je summer body. Die lees je hier:

Gezond en gebalanceerd eten

Natuurlijk is het heerlijk om zo af en toe is een lekker chocolaatje te eten of een lekker croissantje in de ochtend, maar doe dit niet elke dag! Je hoeft niet meteen een zwaar dieët te volgen, maar let wel op wat je eet en hoeveel je eet. Een goede afwisseling is om zo nu en dan een gezonde smoothie te drinken, dit is namelijk een echte vitamine booster!

Niet te snel eten

Als je snel eet krijg je juist sneller trek, dus doe rustig aan met je lekkernij en geniet er van. Ook is het bewezen dat je met een kleiner bord minder eet, dat is zeker het proberen waard!

Blijven drinken

Het is heel belangrijk om vooral niet te vergeten om voldoende te blijven drinken. In water zitten geen calorieën! Dit is dus perfect om de hele dag te drinken. Is water niet je favoriete drankje? Probeer het dan eens wat lekkerder te maken door hier vers fruit bij te doen. Het beste is om 2 liter water op een dag te drinken.

Meer krachttraining

Om jouw ultieme summer body te krijgen, doe vooral krachttraining! Je verbrand hier veel calorieën mee. Doe de work-out minimaal 3 keer per week. Wat vooral goed is om te trainen zijn lunges, buikspieren, push ups en bilspieren. Je bilspieren zijn de grootste spieren van je lichaam, dus met het trainen hiervan verbrand je veel calorieën!

Jezelf accepteren

Wat misschien wel één van de belangrijkste punten is, is dat je moet beginnen met jezelf te accepteren om hoe je eruit ziet. Het is niet nodig om te luisteren wat andere over je vinden. Als jij je prettig voelt in je lichaam en hoe je er uit ziet is dat prima! Daar gaat het om.


Lees ook:

Wat is krachttraining?

Nieuwe en onbekende sporten om deze zomer uit te proberen!

Fit voor de zomer met deze uitdaging op het water, Float Fitness