Eruit zien als een supermodel is misschien niet helemaal je ding, maar je kunt misschien wel de trainingen van deze dames eens proberen. Als super model train je hard om de top te kunnen bereiken, maar dat is niet het enige. Naast het trainen is hun voeding ook echt ontzettend belangrijk! Er wordt hard gewerkt om het lichaam fit en in vorm te houden. Ze doen aan allerlei sporten, maar het schijnt dat een goede nachtrust toch echt het geheim is van een model. Toch hebben wij voor jou 6 oefeningen uitlegt die ook vaak gebruikt worden door modellen zodat je vast helemaal in vorm kan komen!


Archer’s plank

Met deze oefening train je de buikspieren, rug, armen, borst en schouders.

Gerelateerde afbeelding

Ga in een verhoogde push-up houding staan en houd je voeten verder dan schouderbreedte uit elkaar. Buig je elleboog en til je rechterarm recht omhoog. draai je torso naar rechts terwijl je dat doet. Laat dan je hand zakken om hetzelfde te doen aan de andere kant. herhaal deze oefening 12 tot 15 keer, en bouw het langzaam op.

Single – arm superman

Met deze oefening train je voor je buikspieren, arm, rug, borst en schouders

Gerelateerde afbeelding

Ga in een verhoogde push-up houding staan en houd je voeten verder dan schouderbreedte uit elkaar. Til je rechterarm op en strek hem helemaal naar voren uit, ga niet verder dan je schouderhoogte. Til ook je linkerbeen in deze houding op en houd dit dan een aantal seconden vast. Wissel daarna van kant. Til dan je linker arm en je rechter been omhoog. Herhaal deze oefening 10 keer en bouw het dan langzaam op.

Bergklimmen

Met deze oefening train je je buikspieren, billen en dijen.

Toon elke centimeter - totale lichaamstraining

Ga in de pushup houding staan en houd je armen recht en je benen gestrekt. Buig één been en trek je knie naar je borst. Maak daarna een sprongetje en wissel dan van been. Doe deze oefening 20 tot 25 keer en bouw het steeds een beetje op! Houd je schouders boven je handen zodat je armen minder snel vermoeid zijn.

Jump squats

Deze oefening is goed voor de dijen billen.

Toon elke centimeter - totale lichaamstraining

Ga met je voeten uit elkaar staan. Leg je handen in je nek en zak door je knieën naar beneden. Spring vanuit die positie de lucht in en land weer met licht gebogen benen. Herhaal dit 25 keer en bouw dit dan langzaam op. Hoe hoger je springt, hoe zwaarder deze oefening wordt.

Cobra

Ga op de grond liggen met je gezicht naar de grond toe. Leg je benen recht en je armen vlak langs je lichaam. Span je bilspieren aan en til je hoofd, borst, armen en je benen van de grond. Draai je armen zodat je duimen naar het plafon wijzen. Houd dit 5 tellen vast en laat dan los. Herhaal dit ongeveer 20 keer en bouw dit dan op.

Torso rotatie

Deze oefening verbetert kracht en coördinatie van al je kern spieren en zorgt voor een strakke taille. 

Deze fitnessbewegingen die meerdere spieren tegelijkertijd werken, zullen de dag van de troef overtroffen worden

Ga op de grond zitten met je knieën gebogen, voeten plat op de grond. Houd met beide handen een bal vast. Leun iets naar achter zodat je buik aangespannen is. Draai dan je romp naar rechts en beweeg je rechter elleboog naar de vloer achter je. Keer terug naar het midden en draai dan naar links. Herhaal dit 10 tot 15 keer aan beide kanten. Bouw het vanuit daar verder op.


Lees ook:

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van sporten en bewegen?

Ballet Beautiful training voor een strak en sterk lichaam.

Beginner in de gym? Start met dit trainingsschema!