Groningen mag dan in het hoge Noorden liggen, het is zéker een bezoekje waard. Groningen is namelijk een hartstikke leuke en bruisende stad! Ga je binnenkort een keertje langs? Vergeet dan niet een stop te maken bij één van deze vegan hotspots in Groningen.


Vegan Hotspots in Groningen: Mahalo

Mahalo (voorheen Anat) is een super leuke hotspot waar je lekker vegan kunt ontbijten maar ook lekker kunt lunchen. Geniet van een smoothiebowl of een vegan broodje met allerlei heerlijke groenten. Pluspunt: bij Mahalo kun je ook afhalen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MAHALO (@mahalo_groningen) on

Adres: Verlengde Grachtstraat 1, Groningen

Vegan Hotspots Groningen: Florentin

In een prachtig oud pand aan de Ebbingekwartier vind je de Florentin. Dit was voorheen de Oude Gasfabriek. Na een dagje flink shoppen kun je neerploffen en heerlijk vegan lunchen: maar dan ook écht heerlijk. Zeker waard om eens langs te gaan bij Florentin dus!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by De Oude Gasfabriek (@deoudegasfabriek) on

Adres: Langestraat 66, Groningen

Vegan Hotspots in Groningen: Feel Good

Lekkere smoothies, juices, salades – you name it. Je kunt er allemaal voor terecht bij Feel Good in Groningen. Het eten bij Feel Good is vaak vegetarisch en soms veganistisch. Ook leuk: de EWDP (Eten Wat De Pot schaft). Elke middag laat Feel Good op Facebook weten wat er die middag op het menu staat voor EWDP. Je kunt ’s avonds ook dineren bij Feel Good of je eten bestellen en vervolgens afhalen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Feel Good Groningen (@feelgoodgroningen) on

Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 29, Groningen

Vegan Hotspots in Groningen: Herbivoor

Salade? Yes, please! Bij Herbivoor schuif je aan voor de lekkerste veganistische salade’s van Groningen. Naast salades hebben ze ook soepen, panpizza en nog veel meer. Bij Herbivoor verschilt het vaak wat er op het menu staat, ze veranderen het menu namelijk elke dag.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wilja Nanninga (@wiljaaa) on

Adres: Gedempte Zuiderdiep 59, Groningen

Vegan Hotspots in Groningen: Huiskamercafé Lui

Wanneer je plaats neemt in Huiskamercafé Lui – waar je vervolgens alleen maar ‘luiert’ – is de kleur groen het enige wat je ziet. En het interieur is niet het enige wat groen is, de menukaart van Huiskamercafé Lui is ook erg groen. Zo verkopen ze vegan worteltaart, vegan koffie en nacho’s met een vegan dip. Klinkt heerlijk, niet?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LUI huiskamercafe (@lui_cafe) on

Adres: Oude Ebbingestraat 71, Groningen