Rozenwater wordt sinds het begin ter tijden al gebruikt als verzorgingsproduct. Nog steeds is dit wereldwijd één van de meest populaire natuurlijke producten die veel voordelen zou hebben voor elk soort huidtype. Lees hier waar rozenwater allemaal goed voor is en hoe je het kunt gebruiken voor je gezicht.


Rozenwater is een vloeistof dat gemaakt wordt door rozenbladeren te laten weken in water. Het wordt door de zoete geur vaak gebruikt in parfums, maar soms ook in etenswaren zoals limonade en desserts. Rozenwater komt oorspronkelijk uit Perzië, tegenwoordig Iran, maar wordt al een lange tijd wereldwijd gebruikt. Niet alleen vanwege de geur en smaak, maar ook omdat het allerlei voordelen schijnt te hebben. Zo ook voor de huid wordt het gezien als een natuurlijk wondermiddel, wat goed is voor verschillende soorten kwaaltjes. Het bevat namelijk allerlei vitamines en anti-oxidanten. Lees hieronder waar je rozenwater zoal voor kunt gebruiken en waarom het zo goed is voor de huid.

1. Verbetert de pH waarde

Rozenwater is een geweldig product voor het bewaren van je natuurlijke pH-waarde. Onze huid heeft van nature een pH waarde van 4 tot 6. Door het gebruik van producten als facewash, maskers, moisturizers, make-up en andere producten, wordt de pH waarde van onze huid aangetast. Hierdoor ontstaan schommelingen in deze waarde, waardoor er een disbalans ontstaat en de huid geïrriteerd kan raken. Omdat rozenwater pH neutraal is, kan het je de oorspronkelijke pH waarde van de huid op een natuurlijke manier in balans brengen.

2. Bestrijdt irritatie

Het is ook een fijn product om huidproblemen te bestrijden. Ook als je een gevoelige huid hebt die snel rood en geïrriteerd wordt, zou rozenwater goed kunnen helpen. Heb jij bijvoorbeeld last van eczeem? Probeer het middel uit om je huid rustiger te krijgen. Ook zou rozenwater goed helpen bij het bestrijden van verkleuringen, zoals een rode huid en wallen onder de ogen.

3. Antibacteriële werking

Rozenwater heeft van nature een antibacteriële en onstekingremmende werking. Daarom zou het goed kunnen helpen met het schoon houden van de huid: het houdt de poriën strak en verwijdert eventuele bacteriën van het huidoppervlak. Zo schijnt rozenwater dus ook goed te helpen bij verstopte poriën en acne. Hoe fijn is dat?

4. Maakt de huid zacht

Door de verzachtende en vochtinbrengende elementen, is rozenwater ideaal om je huid zacht te maken. Vooral als je last heb van een droge huid, is het een perfect middel om je huid te voeden en lekker zacht te maken. En daarbij ruikt je huid ook eens heerlijk naar rozen, wat altijd mooi meegenomen is.

5. Anti-oxidant elementen

Ook bevat rozenwater tal van anti-oxidanten die de huid voeden en verstevigen. Dit zorgt voor een toename aan elasticiteit in de huid. Zelfs voor huidveroudering zou het middeltje goed zijn. Zo zou het fijne lijntjes en rimpels bestrijden. Zeg dus maar dag tegen je anti-rimpelcrème, want met het natuurlijke water van rozen heb je geen dure crèmetjes meer nodig.

Je kunt rozenwater op verschillende manieren gebruiken om de voordelen ervan te ervaren. Gebruik puur rozenwater bijvoorbeeld als facial mist, make-up remover of tonic om een zacht huidje te krijgen.

Zie ook

Dit zijn de voordelen van rozenwater voor je gezicht

Natuurlijk beauty ingrediënt: kokosolie

Dit zijn de voordelen van rozenwater voor je gezicht

Dit is waarom je voortaan wilt kiezen voor natuurlijke huidverzorging

Dit zijn de voordelen van rozenwater voor je gezicht

Alles op een rijtje voor een 100% natuurlijke huidverzorging