Nu de kerstboom weer in de kast staat en we het jaar met (iets te) veel oliebollen en champagne hebben afgesloten, is het weer tijd voor goede voornemens. Waar veel van ons vaak denken in doelen die ons veel moeite kosten (lees: elke dag naar de sportschool, altijd je kledingkast perfect opgeruimd houden…), kunnen we dit jaar ook kijken naar doelen die we makkelijk kunnen halen. Én waar we ons beter door voelen. Daarom is het moment daar om te beginnen met Veganuary.


Ve-watte?

Veganuary: hét moment om eindelijk eens te kijken of een veganistisch dieet bij jou past. Het eten van plantaardig eten en dus het mijden van vlees, zuivel en andere dierlijke producten. De afgelopen jaren en zeker in 2019 was veganisme helemaal hot en happening. Op Instagram, in restaurants en zelfs in de supermarkt zien we meer vegan friendly opties dan ooit. Daarom is de ingang van het nieuwe jaar de ideale timing om te kijken hoe je een vegan dieet volgt en hoe lekker én gemakkelijk het wel niet kan zijn.

Waarom je mee wilt doen

Plantaardig eten is vanuit een ethisch perspectief één van de beste dingen die je kunt doen. Zeker als je de wereld en het milieu een handje wilt helpen. Behalve dat een veganistisch dieet heel wat dierenlevens en uitstoot bespaart, kan het ook beter zijn voor je gezondheid. Een veganistisch dieet kan bijvoorbeeld bijdragen aan een lager cholesterolgehalte en minder kans geven op hart- en vaatziekten. Zo kan je je ook fitter en energieker voelen en het kan je huid en darmen helpen.

Het fijne aan Veganuary is dat het een opstapje is naar een gezondere levensstijl, een soort try-out. Ook kan je het jaar meteen goed beginnen: je probeert iets nieuws én je gezondheid en de wereld door veganistisch te gaan eten. En voor je het weet is de maand voorbij. Je kan er daarna voor kiezen om je oude dieet weer op te pakken, of misschien bevalt het je wel zo goed dat 2020 het jaar is dat jij vegan wordt.

Enthousiast? Wij hebben heerlijke veganistische recepten en de beste tips om je hierbij te helpen en je Veganuary te laten slagen.