Heb jij ook weleens het gevoel dat je de controle kwijt bent als het op je gezondheid aankomt? Of heb je het gevoel dat er een wonder moet gebeuren om je weer op het goede spoor te krijgen met je doelen? Gelukkig hoef je je levensstijl niet volledig te vernieuwen om meer energie te krijgen of om je hormonen en darmflora in balans te brengen. Met deze vijf kleine veranderingen kun je namelijk direct het verschil maken in hoe je je elke dag voelt.

Verander je gezondheid met deze gewoontes!


1. Maak een ochtendritueel

Begin je dag door een eenvoudige taak uit te voeren en je zal de rest van de dag deze mindset doortrekken in alles wat je doet. Als het maar een moment is wat jou een positief gevoel geeft en je motiveert!

2. Neem een eiwitrijk ontbijt

Uit onderzoek blijkt dat te weinig slaap je interne processen verstoren en je doet verlangen naar grotere porties en vooral naar voeding met veel vetten en koolhydraten. Als je vermoeid bent, grijp je dus ook onbewust veel vaker naar ongezonde dingen. Complete eiwitten zullen chemicaliën in de hersenen verhogen die niet alleen de slaap verbeteren, maar ook je humeur. Dit komt door een klein aminozuur dat tryptofaan wordt genoemd, wat een voorloper van serotonine is. Zonder dat complete eiwit aan het begin van de dag, kan deze omzetting niet plaatsvinden, waardoor je moe en humeurig wordt. Zorg daarom voor een lekker eiwitrijk ontbijtje.

3. Drink meer water

Ons lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water, wat overigens ook het basis bestanddeel is van ons bloed. Als je voldoende vocht binnenkrijgt, zorg je er o.a. voor dat je je afvalstoffen kwijtraakt, de mentale helderheid blijft behouden en optimaliseert het al je interne processen. Kortom er zijn ontelbare onderzoeken die bewijzen dat water essentieel is voor een gezond lijf! Het probleem is alleen dat de meeste mensen denken dat ze al voldoende water drinken. Hoeveel water je moet drinken is per persoon verschillend, maar meestal is drie liter water wel voldoende.