Misschien heb je het wel eens gemerkt, je hebt net wat gegeten maar na een korte tijd heb je al weer trek! Dit komt omdat veel voeding helemaal niet verzadigend werkt! Voor een goed vullende maaltijd moet je de volgende voedingsmiddelen vermijden!


Salades

We hebben het je al wel eens vaker verteld, salades bestaan vooral uit water en zijn dus niet echt vullen. Dit geld echter niet voor alle salades, als je hem wat meer vult met bijvoorbeeld geitenkaas, wat nootjes of groenten werkt het al veel meer verzadigend. Eet je wel een salade die vooral bestaat uit bladgroen, dan is de kans groot dat je na een korte tijd weer trek hebt!

Kunstmatige zoetstoffen

Suikervrije voedingsmiddelen met weinig calorieën zitten vaak borden vol kunstmatige zoetstoffen. Dit hoeven ook niet altijd gezonde alternatieven te zijn voor suikers. Sterker nog, het eten dat deze stoffen bevat kan er zelfs voor zorgen dat jij nog meer trek krijgt in zoetigheid!

Sappen

Verse sappen kunnen vol met vitamines zitten, maar daarnaast kunnen ze ook ontzettend veel suikers bevatten. Daarnaast zitten er vaak weinig vezels, vetten en proteïne in die er voor kunnen zorgen dat je vol zit. Calorieën drinken zorgt niet voor het zelfde gevoel als dat je hebt bij eten.

Zoute snacks

Er zit een goede reden achter al die (gratis) zoute nootjes en chipjes op tafel in bars en restaurants. Zout voedsel maakt je namelijk dorstig. Waarom we er honger van krijgen? Ons lichaam haalt het gevoel van dorst en honger door elkaar!

Alcohol

Alcohol is geen voedsel maar het is te belangrijk om het niet te noemen! Alcoholische dranken zitteb vol met calorieën en daarnaast zorgen ze  er ook weer voor dat we willen eten. Denk maar eens aan de stapavonden die eindigen in de snackbar omdat jullie allemaal honger hebben!

Crackers

Veel mensen denken dat crackers een gezonde snack is met weinig calorieën, maar de meeste soorten crackers bevatten wel veel koolhydraten. Dit betekend dat je lichaam het snel opneemt waardoor je meer wilt! Wil je dit voorkomen? Beleg dan je cracker met wat humus, avocado of iets waar jij van houd!


Lees ook:

Kant en klaar maaltijd, gezond of ongezond?

5 fabels over voeding en supplementen die je niet moet geloven!

Deze 4 gezonde voedingsmiddelen zijn stiekem ontzettende caloriebommen!