“Van krachttraining word je groot, massief en mannelijk.” Ondertussen is het denk ik wel bewezen dat dit dus niet het geval is. Daarnaast heeft het ook voor vrouwen veel voordelen. Daarom hier de 6 redenen waarom je als vrouw zijnde aan krachttraining moet doen.

Meer spiermassa betekent meer vetverbranding

Feit: Spierweefsel verbrandt ruim 15 keer zoveel dan dat vetweefsel verbrandt. Des te meer spieren jij hebt, des te sneller zal je stofwisseling dus gaan. Een hogere stofwisseling betekent weer dat je meer calorieën verband, in beweging, maar ook in rust! Dus tijd om die gewichtjes op te pakken!

Beginnen met krachttraining? Vind hier de ideale workout.

Je botten worden sterker

De sterkte en de dichtheid van je botten wordt beter als je traint met gewichten. Wat extra uurtjes krachttraining is dus een goede investering voor later. Vrouwen hebben namelijk twee keer zoveel kans op osteoporose (bot ontkalking).

Je wordt mentaal sterker en je zelfvertrouwen stijgt.

Niks is zo goed voor je zelfvertrouwen als in de weer gaan met zware gewichten. Je stelt jezelf telkens weer op de proef. Het heeft discipline en doorzettingsvermogen nodig en je ontwikkeld hierdoor meer respect voor jezelf. Het geeft daardoor een echt mentale boost als je je training weer afgerond hebt.

It’s fun!

Krachttraining is grensverleggend en gevarieerd. Het is veel uitdagender en zo veel leuker dan de zoveelste herhaling van “say yes to the dress” kijken tijdens je zoveelste uurtje joggen op de loopband.

Je conditie gaat vooruit.

Door intensieve krachttraining waarbij de hartslag toeneemt, wordt ook de hartspier versterkt. Dit zorgt voor een beter uithoudingsvermogen, waardoor je conditie verbetert. Mocht dus je het toch af en toe wel lekker vinden om die “say yes to the dress” herhaling te kijken, kun je dit door je krachttraining langer volhouden en misschien zelfs wel op een wat hogere snelheid!

Je krijgt een betere lichaamshouding

Door het trainen van je core, schouders en billen ga je meer rechtop lopen. Hierdoor lijk je niet alleen langer, maar je straalt ook meer zelfvertrouwen uit. Daarnaast beschermen sterkere rugspieren je ruggengraat en voorkomen rugklachten. Vind hier 3 core oefeningen om aan je training toe te voegen.