Zullen we een hapje buiten de deur eten? Of laten we iets bezorgen en trekken we thuis een flesje open? Na een ontzettende drukke week heb je ongelofelijk veel zin om samen met je vriend op de bank te ploffen en een glaasje te drinken. Heerlijk genieten van een rustige avond en van elkaar. De tv blijft uit en de muziek gaat aan. Na een aantal warme en heerlijke tunes (en een halve fles wijn achter de kiezen) komen jullie beide toch wel in de stemming..

Je ziet het vaak in films en leest het in boeken. Het lijkt dus nogal cliché, dat muziekje op de achtergrond waardoor je in de “mood” komt. Maar een cliché als deze, blijkt uit onderzoek toch echt effect te hebben op je seksleven.

Dopamine

Muziek activeert de delen van de hersenen waar plezier wordt gemeten. Het luisteren naar bepaalde soorten muziek, heeft verschillende positieve effecten op lichaam en geest. Van het verbeteren van je concentratie tot het ontspannen na een lange dag (of het aanwakkeren van een bepaalde stemming dus..)

Daarnaast wordt wanneer we eten, slapen of seks hebben, het hormoon dopamine (gelukshormoon) aangemaakt. Onderzoekers van de McGill Universiteit combineerde de 2 -muziek en seks- en ontdekten dat de combinatie ervoor zorgt dat ons lichaam nóg meer dopamine afgeeft. Oftewel, we voelen ons nóg gelukkiger.

Betere moves

Zoals we al zeiden kan muziek dus verschillende positieve effecten op lichaam en geest hebben. Wanneer je de juiste track op zet kan deze er dus voor zorgen dat je meer opgewonden raakt. Ons hart gaat letterlijk sneller kloppen, onze ademhaling versnelt en de doorbloeding van de huid wordt beter. Hierdoor voelt elke aanraking dus ook nog eens extra intens.

Nog een benefit, onze slaapkamer moves worden daadwerkelijk beter zodra we een nummertje met een fijne beat of heerlijke sound opzetten. Hoe dit komt? Als je eenmaal op gaat in de muziek, word je niet meer afgeleid en kun je je beter focussen op je bewegingen (of elkaars bewegingen). Nog geen goeie speaker? Schaf er een aan met deze JBL kortingscode.

Geen idee wat je op kunt zetten de volgende keer dat je vriend langs komt? Probeer deze 3 nummertjes eens:

  • I feel it coming – The Weeknd
  • La la la – Tomi Agape
  • Body party – Ciara

You’re welcome!

Lees ook: Ochtend seks blijkt goed voor je gezondheid én je relatie.