Mosselen eten is voor veel mensen een pretje. Het blijft het favoriete gerecht. Maar als je het thuis wilt maken, wil het nog wel eens mislukken. Niet genoeg open, te weinig gekruid, uitgedroogd vlees. Hier vind je de juiste tips om de perfecte mosselen te bereiden!

Zo bereid jij de perfecte mosselen!


1. Kies voor het merk Super

Kies in de winkel voor mosselen van het merk Super. Ze zijn namelijk een stuk goedkoper dan Jumbo’s en je krijgt ook meer stuks. Voor veel mensen is dat toch wat gezelliger.

2. Spoelen hoeft niet meer

Spoelen hoeft eigenlijk niet meer, ze worden in de supermarkt namelijk al kant-en-klaar verkocht. Je zou ze wel even in gezouten water kunnen leggen. De mosselen die na een half uurtje nog steeds bovendrijven kun je beter weggooien.

3. Niet een dag eerder in het water leggen

Waar veel mensen de fout in gaan is door de mosselen al een dag eerder in het water te leggen. Dit mag zeker niet. De mosselen hebben dan namelijk geen zuurstof meer en dan worden ze slecht en veel minder lekker.

4. Zeewater

Doe een half centimer water in een kom en draai een paar keer met de mosselen. Op die manier kom je het best in de buurt van echt zeewater. Doe de mosselen daarna in een pot.

5. Extra smaak

Voor een beetje extra smaak kan je wat opgewerkte boter toevoegen.

6. Kruid met peper

Wat heel belangrijk is, maar vaak wordt vergeten is om de mosselen en de groenten te kruiden met peper. En neem het woord stevig maar letterlijk, schrik hebben van de pepermolen is echt niet nodig, mosselen hebben namelijk veel peper nodig.

7. Hoog vuur

Als je gaat beginnen met het koken van de mosselen, moet het vuur zo hoog mogelijk staan. Een portie heeft drie minuten nodig, voor een grote pot voor het hele gezin mag je rekenen op acht à negen minuten. De deksel moet op de pot. Je mag de mosselen laten koken met deksel tot het schuim van het water uit de pot begint te borrelen.