Een goede vervanger voor brood, pasta’s, rijst en aardappels is quinoa. Lekker voor als avondeten, maar ook voor lunch! En helemaal niet moeilijk. Lees gauw verder voor 3 simpele maar lekkere lunch-ideeën!


Lunchsalade met asperges en doperwten

Bereidingswijze:

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
  • Kook in 5 minuten de asperges en de doperwten beetgaar.
  • Hak de blaadjes munt en halveer de tomaten.
  • Rooster de amandelen goudbruin.
  • Voeg de munt toe aan de quinoa en breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout.
  • Schep op een bord en voeg de amandelen en groenten toe. Klaar is Kees!

Met avocado en omeletreepjes

Bereidingswijze:

Mix met een staafmixer of een blender alle ingrediënten voor de pesto tot een pasta (behalve de peper en zout). Als het nog geen glad papje is geworden, kan je wat olijfolie toevoegen. Voeg als laatst een beetje peper en zout toe voor de smaak.

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Klop ondertussen 3 eieren los en bak hier met een beetje olijfolie een grote omelet van.
  • Snijd de omelet in reepjes van ongeveer 1×2 centimeter.
  • Hussel door de quinoa heen en verdeel de pesto over de salade. Daaroverheen verdeel je de amandelen en de avocado.
  • Sprenkel wat citroensap over de salade. Voor meer smaak kun je zeezout over de salade heen strooien. Eetsmakelijk!

Bowl met babyspinazie en feta

Bereidingswijze:

  • Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en doe het in een kom.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de tomaatjes en hak de dille fijn.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Schep de ui, de tomaatjes en de dille door de quinoa.
  • Voeg ten slotte de babyspinazie en de olijfolie toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Schep de salade in een kom en verkruimel de feta eroverheen. Serveer met de partjes citroen.

Bekijk ook: