Er zijn genoeg vegan vleesvervangers te koop of zelf te maken, maar hoe zit het eigenlijk met vis? Het lijkt misschien heel moeilijk maar dat is het dus helemaal niet. De smaak van de vis komt eigenlijk van hun leefomgeving, de zee. In de zee groeit veel meer dan alleen vis, namelijk zeewier! Met behulp van allerlei soorten zeewier kan je een visachtige smaak aan je gerechten toevoegen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar je kunt dus van wortel ‘gerookte zalm’ maken. Deze vissmaak is iets wat gemist wordt onder (sommige) vegans en dus hebben wij voor jou dit heerlijke recept: Bagels met vegan wortel zalm en creamcheese.
Bereiding vegan wortel zalm
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Schil de wortels en maak dan lange dunne stroken met een dunschillertje
- Doe dan het water, appel cider azijn, miso, liquid smoke, nori en wat zwarte peper in de blender en meng dit tot een geheel
- Leg de wortel in een ovenschaal en schenk hier het mengsel overheen
- Zorg ervoor dat alle wortel bedekt is met het mengsel
- Bedek dan de ovenschaal met aluminiumfolie en zet deze voor 15 a 20 minuten in de oven
- Zet dan de temperatuur naar 100 graden en laat de wortel dan nog eens 45 minuten in de oven
- De wortels moeten zacht zijn, maar niet slap
- Haal de vegan wortel zalm uit de marinade en laat ze dan afkoelen
- Breng deze eventueel nog op smaak met zout en peper
- Smeer dan de bagels in met de creamcheese
- Doe er dan de rode ui, bieslook, dille, kappertjes en de zalm op
Tip: Je kunt ook van deze vegan zalm zelf vegan sushi maken!
Eet smakelijk!
Lees ook:
World vegan day Onze 5 favoriete vegan recepten
Lekker voor de lunch! Vegan Lijnzaad-amandel crackers
Healthy mini pancakes met cream cheese en gerookte zalm