Na het kerstdiner zitten de meeste buikjes wel gevuld. Een amuse, dan nog een voorgerecht en dan zit je eigenlijk al redelijk vol voor het hoofdgerecht komt; laat staan het dessert. Wij hebben hier een heerlijk kerstdessert die het meer dan waard is om een plekje over te houden. Deze besneeuwde Red Velvet cake ziet er zo lekker uit dat niemand hem kan weerstaan.
Bereidingswijze besneeuwde Red Velvet cake
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Meng de eieren, Red Velvet mix en 100 milliliter slagroom in een kom.
- Verdeel de taartmix over een taartvorm en bak de taart voor zo’n 50 minuten.
- Doe de monchou en overige slagroom in een kom en meng dit tot 1 geheel.
- Snijd de taart horizontaal doormidden.
- Bestrijk nu de binnenkant en de buitenkant van de 2 lagen met het monchou mengsel.
- Bestrooi de taart nu met kokosrasp voor het sneeuweffect. Zorg dat de rasp goed dekkend is, maar hou nog een beetje over.
- Pak nu de rolfondant en maar hier sneeuwballen van.
- Met het laatste beetje kokosrasp bedek je ook de sneeuwballen.
- Verdeel de sneeuwballen over je taart en je hebt een echte winterse taart.