Biotische okonomiyaki wattes? Ook wel, de bekende japanse hartige pannenkoekjes. De eerste keer dat ik deze heb gegeten was in Berlijn, ik was gelijk een grote fan. Ze bestaan voornamelijk uit eieren en groenten, dus erg eiwitrijk en laag in koolhydraten. Super gezond! Én, houd je ook zo van de aziatische keuken (net als ik) maar wil je al het troep vermijden wat toch vaak in het eten zit bewerkt als je het afhaalt van de toko? Dan is dit ook een goede oplossing. De Biotische okonomiyaki zijn heel makkelijk te bereiden en blijven lang goed. En zullen tegelijkertijd die craving naar de aziatische keuken oplossen.

Bereiding van de biotische okonomiyaki:

  1. Bereid als eerste alle groenten. (fijn hakken en snijden)
  2. Meng de bloem, eieren, kool, wortel, prei en lijzaad in een grote mengkom. Het is de bedoeling dat je een kom vol groenten in een jasje van beslag hebt.
  3. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Maak een dip sausje. Klop de sesamolie, sojasaus, azijn, honing, gember en spaanse peper in een kommetje.
  5. Verhit een koekenpan. Smelt een beetje kokosolie erin en verdeel over het hele oppervlak.
  6. Schep een paar flinke lepels van het groente mengsel in de pan en druk stevig aan tot een soort pannenkoek. Bak het 2-3 minuten en keer voorzichtig om. Herhaal dit tot de pannenkoek aan beide kanten krokant en goudbruin is.
  7. Snijd in punten en serveer met blaadjes sla en de dipsaus.

Leuk weetje: Ingrediënten die vezelrijk zijn en pre- én probiotica bevatten, zoals prei en boerenkool, zijn op meerdere manieren goed voor de spijsvertering!


Lees ook:

Bananen pannenkoeken, met maar 3 ingrediënten! (lactose; glutenvrij)

Zoete aardappel noodles met cashewsaus

Koolhydraatarm schuimomelet met warme bessen (glutenvrij &; eiwitrijk)