Lekker, gezond én vegetarisch eten hoeft niet perse heel moeilijk te zijn. Er zijn namelijk een heel aantal standaard recepten op een makkelijke manier vegetarisch of veganistisch te maken. Neem bijvoorbeeld deze bloemkool curry. Het enige verschil met een normale curry is dat er inplaats van kip of garnalen, kikkererwten en bloemkool is gebruikt. Heel erg moeilijk is het dus eigenlijk niet om wat vaker zonder vlees te eten. Wist je trouwens dat je met één dag geen vlees eten, evenveel water bespaart, als een maand lang (!) niet douchen?
Bereiding bloemkool curry
- Snijd de bloemkool in roosjes en was ze.
- Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui aan in een grote pan in wat olijfolie.
- Voeg de currypasta en knoflook toe en verhit dit kort.
- Je kunt de currypasta zelf maken (het recept vind je onderaan), maar ook een kant en klare versie gebruiken.
- Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer even kort.
- Voeg de bloemkool en de kikkererwten toe. Laar de bloemkool curry in ongeveer 20 minuten gaar worden.
- De curry is klaar als de bloemkool een lekkere bite heeft. Dus niet te hard, maar vooral ook niet te zacht.
- Breng de vega curry op smaak met wat citroensap en peper en zout.
- top de curry met verse gehakte koriander.
- Serveer de curry eventueel met rijst of noedels.
Hier vind je het Gele currypasta recept*
Probeer ook:
Thaise groente curry met tuinbonen en spinazie