Een boerenkool quiche is lekker, gezond en makkelijk. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig dus het is ook nog eens een goede budgetmaaltijd. Ideaal als je wel gezond wilt genieten maar niet al te veel geld wilt uitgeven want ja gezond eten is nou eenmaal niet altijd heel goedkoop. Met deze maaltijd kan jij daarom je geluk op. Trouwens, ook heel leuk als jij eters krijgt. Je schuift hem namelijk de oven in en ondertussen kan jij gezellig samen borrelen met je gasten. 

Zo maak jij deze superfood boerenkool quiche

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden celsius. 
  2. Laat het bladerdeeg ontdooien.
  3. Verhit de pan met wat olijfolie, snipper vervolgens de ui en roerbak dit samen met de boerenkool en de cherry tomaatjes. Bestrooi ondertussen met wat peper en zout naar smaak. Je zult zien dat de boerenkool goed slinkt. 
  4. Neem een kom en klop hier de eieren in samen de plantaardige kookroom. Deze kookroom is gewoon te vinden bij de plaatselijke supermarkt. Je vindt de plantaardige kookroom in het zuivel schap. 
  5. Vet de bakvorm in met plantaardige boter. Verdeel de ontdooide bladerdeeg over de bodem en randen. Snijd de hoeveelheid bladerdeeg weg die niet nodig is. 
  6. Eenmaal de boerenkool met cherry tomaatjes gewokt? Verdeel het over de taartbodem. 
  7. Schenk hier het opgeklopte mengsel overheen. 
  8. Schuif de quiche in de oven voor plusminus 30 minuten. Zorg dat je hem goed in de gaten houdt. Hij kan namelijk soms wat hard gaan. 

Haal uit de oven en genieten maar!

Bekijk ook

Boerenkool quiche: de variant met een Hollandse superfood

Vegetarische groente quiche (mini's)

Boerenkool quiche: de variant met een Hollandse superfood

Boerenkool quiche: de variant met een Hollandse superfood