Zin in een keer wat anders? Maak dan eens een plaattaart. Je kan erop doen wat je maar wilt en dus ook zo gezond maken als je maar wil. Deze plaattaart met bloemkool en appel is bijvoorbeeld perfect om mee te beginnen. 


Bereidingswijze plaattaart met bloemkool en appel

  1. Verwarm de oven vast voor op 180 graden.
  2. Doe de noten in een keukenmachine en maal ze fijn. Vervolgens doe je ze met de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout in een kom. Voeg de olijfolie en plantaardige melk toe en kneed het tot een gaan deeg. Dit verdeel je over een ingevette springvorm of een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bodem nu 15 minuten in een voorverwarmde oven.
  3. Ondertussen doe je de tahin, het citroensap en de extra vierge olijfolie in een keukenmachine en blend je het tot een egale saus. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng in een kom met 2 eetlepels zonnebloemolie. Verwijder de schil en het klokhuis van de appel en snijd het vluchtvlees in plakjes. De boerenkool doe je met de chilivlokken en een eetlepel zonnebloemolie in een kom en dit hussel je door elkaar.
  5. Haal de notenbodem uit de oven en bestrijk het met twee derde van de tahinsaus. Verdeel vervolgens de bloemkool, boerenkool en appel over de plaattaart en bak nog 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de plaattaart met bloemkool en appel eerst 5 minuten afkoelen voordat je hem aansnijd en garneer de plaattaart met de overgebleven tahinsaus.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: plaattaart met bloemkool en appel

Recept: Poké Bowl met zoete aardappel

Recept: plaattaart met bloemkool en appel

Recept: plaattaart met bloemkool en appel