Heb je trek in een overheerlijke lunch en is het tijd om jezelf weer eens goed te verwennen? Ga dan voor dit simpele broodje geitenkaas met frambozendressing, een van onze favoriete vegetarische recepten. Wat wij zo bijzonder vinden aan dit broodje is dat je onderkant belegt met gekookte schijfjes winterpeen. Je zult ervaren dat dit een mega lekkere combinatie is! Houd je nou niet zo van deze combi, kun je nog altijd kiezen voor deze toast met geitenkaas en vijgen.
Bereiding broodje geitenkaas met frambozendressing
- Breng een pannetje met water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden Celsius
- Schil de winterpeen en snijd hem in schijfjes
- Doe de schijfjes in de pan en kook voor 7 minuten, de wortel mag best nog een beetje hard en knapperig blijven
- Maak ondertussen de dressing. Gebruik een keukenmachine of prak het geheel met een vork (dan zal het niet zo glad worden, als met een keukenmachine). Doe de frambozen en de siroop in de keukenmachine of een kommetje en meng het geheel tot een gladde massa. Vind je het geheel nog te dik? Voeg dan een eetlepel water toe.
- Pak nu de sneden brood en verdeel de wortelschijfjes over sneetjes, bestrooi met een snufje zout
- Prak de walnoten fijn en verdeel de rucola en de walnoten over de wortelschijfjes
- Leg nu op elke snee brood een stuk geitenkaas en plaats de sneetjes voor 6 minuten in de voorverwarmde oven
- De geitenkaas is nu een beetje gesmolten, je kunt hem natuurlijk naar wens smelten door de sneetjes eerder of later uit de oven te halen
- Verdeel de frambozendressing over de geitenkaas, nadat je de sneetje uit de oven hebt gehaald
Nu is het tijd om te genieten van een overheerlijke lunch! Vind je het toch spannend of kost het te veel tijd om te eten met de winterpeen? Dan kun je hem natuurlijk ook gewoon weglaten.