Chicken parmesan oftewel kip met parmezaanse kaas is een typisch Amerikaans gerecht en er zijn een heleboel pizza, wrap en sandwich varianten van te maken. Wij delen graag een heerlijke wrap variant aangezien deze binnen 15 minuten op tafel staat en je ook heel makkelijk kunt mealpreppen. In een folietje bewaar je hem gewoon in de koelkast (of vriezer) en hij is dan ook heel makkelijk mee te nemen voor onderweg. Ideaal toch? Wij vinden van wel.
Bereiding chicken parmesan wraps
- Snijd de kip in kleine blokjes/reepje en bak ze in plantaardige tot ze gaar zijn.
- Doe ze vervolgens in een mengkom.
- Voeg hier de tomatensaus, Italiaanse kruiden, peper, zout en verse basilicum aan toe.
- Mix goed door elkaar.
- Leg 1 tortilla op een plank/bord en leg in het midden de kaas. (er moet minimaal 3 cm ruimte vanaf de zijkanten van de wrap zijn.)
- Verdeel 1/4 van de kip mix bovenop de kaas.
- Vouw de wrap.
- Herhaal dit dezelfde riedeltje bij de andere 3 wraps.
- Verwarm een droge koekenpan (dus zonder olie) en leg de wraps er per 2 in.
- Bak de wraps ongeveer 1,5 a 2 minuten, tot deze goudbruin is en draai ze dan om.
- Bak ze nogmaals 1,5 a 2 minuten op deze kant.
- Serveer ze met een saus naar keuze.
Enjoy!
- Note 1: Liever een vegetarische versie? Dit recept is ook heel makkelijk met vega kip te maken!
- Note 2: Parmezaanse kaas is niet heel erg mager, liever een skinny versie? Gebruik dan magere geraspte kaas.
Probeer ook
Vegan wraps met gegrilde aubergine
Romige wrap met kip en avocado