Er zijn zoveel heerlijke dingen die je kunt maken met avocado’s. Je kunt ze bijvoorbeeld vullen met allerlei overheerlijke dingen. Zoals deze vullingen van feta en tomaat of groente en hummus.
Avocado met tomaat en feta
Voor deze eerste variant houden we het lekker simpel. Deze gevulde avocado’s heb je zo gemaakt.
Wat heb je nodig?
- 3 rijpe avocado’s
- 3 kleine tomaten
- ca 60 gram feta
- 2 eetlepels verse citroensap
- 3 eetlepel vers gesneden bieslook
- 1 eetlepel pompoenpitten
- zout en peper
- olijfolie (optioneel)
Bereidingswijze
- Snij de tomaat in kleine stukjes. Verkruimel de feta.
- Meng de feta en tomaat met de bieslook en pompoenpitten en voeg zout en peper toe.
- Snij de avocado doormidden en verwijder – voorzichtig! – de pit.
- Eventueel kun je de avocado helften aan de platte kant insmeren met olijfolie en kort onder de gril leggen, voor 3-4 minuten, met de platte kant naar beneden.
- Vul de avocado’s met het mengsel.
- Besprenkel met het citroensap en garneer eventueel met een klein beetje bieslook.
Avocado met groente en hummus
Wil je er iets meer werk in stoppen? Deze avocado’s zijn goed gevuld met heerlijke groente en een beetje hummus
Wat heb je nodig?
- 3 rijpe avocado’s
- 1 citroen
- 1/3 komkommer
- 1 paprika
- 1 jalapeño peper
- 1/4 rode ui
- 1 teentje knoflook
- een handje snoep- of cherrytomaatjes
- 2-4 eetlepels hummus naar keuze
- zout en peper
- olijfolie (optioneel)
Bereidingswijze
- Snij de komkommer, paprika, jalapeño, rode ui en knoflook in kleine stukjes en doe deze in een schaal. Voeg genoeg hummus toe om het mengsel te binden. Meng het geheel.
- Snij de avocado doormidden en verwijder voorzichtig de pit.
- Grill de avocado’s eventueel volgens de instructies van het vorige recept.
- Vul de avocado’s met het mengsel.
- Besprenkel met peper, zout en een beetje citroensap. Voeg eventueel nog wat peterselie toe als garnering.