Heerlijk gezond en ook ontzettend leuk om (samen met je kinderen) te maken. Gevulde courgette oftewel courgette bootjes. Een recept waarbij je zelf kunt kiezen of je koolhydraten eet en waar je eindeloos mee kunt variëren. In dit recept is het een bootje gevuld met gehakt, mais, paprika en kruiden. Maar je kunt ook je eigen favoriete groenten aan het recept toevoegen. Smullen maar!
Bereiding courgette bootjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol je deze uit met een lepel. Het vruchtvlees bewaar je even in een kommetje, dit ga je later nog gebruiken. Leg vervolgens de courgettes in een ovenschaal.
- Snijd de paprika in stukjes en het uitje in kleine blokjes.
- Verwarm wat olijfolie in een wok pan. Bak het gehakt tot dit gaar is (+/- 7 minuten) Meng vervolgens het vruchtvlees, de gesneden paprika, mais en het uitje erbij.
- Bak nog even 4 minuutjes door en breng de vulling op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
- Zet het vuur uit en vul de courgettes met het gehakt en groenten vulling. Strooi hierna de magere kaas over de courgette bootjes, je bootjes zijn nu klaar om 25 minuten de oven in te gaan.
Tip :Je kunt ook rijst toevoegen aan de vulling. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en voeg het tegelijkertijd met de groenten toe.
Probeer ook:
Gevulde paprika’s met spicy gehakt!
Simpel én gezond, gevulde zoete aardappel uit de oven!
Gevulde paprika’s met mager rundergehakt en spekjes