Weet je niet zo goed wat er allemaal mogelijk is op het gebied van koken met tomaten? Dan heb ik vandaag een heerlijk bijgerecht: gevulde tomaten uit de oven. Heel goed te combineren met vlees en of andere groente. Neem vooral de tijd om dit gerecht tot in de puntjes klaar te maken.
Benodigdheden
- Twee koekenpannen
- Bakplaat
- Bakpapier
Bereiding gevulde tomaten uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de kapjes van de grote trostomaten en hol het uit, vervolgens dep je ze droog met keukenpapier
- Snij de prei in halve ringen en de bacon in reepjes, snij vervolgens de ui ook in kleine stukjes
- Zet een koekenpan op een laag vuurtje en bak daar de ui en de prei in en pers de knoflook uit
- Bak in een andere koekenpan de reepjes bacon totdat ze krokant zijn
- Voeg de spinazie toe aan de pan met de prei en de ui en roer dit vervolgens door totdat het geslonken is
- Doe de broodkruimels, pesto, bacon en de feta in de pan met spinazie
- Voeg hier een snufje zout en peper toe en proef of het genoeg smaak heeft
- Schep dit mengsel in de uitgeholde trostomaten en doe de kapjes er weer bovenop
- Besprenkel de tomaten met een beetje olijfolie en doe dit vervolgens in de oven
- Bak gedurende 20 minuten totdat ze zacht en een beetje bruin zijn
Eet smakelijk!