Weet je niet zo goed wat er allemaal mogelijk is op het gebied van koken met tomaten? Dan heb ik vandaag een heerlijk bijgerecht: gevulde tomaten uit de oven. Heel goed te combineren met vlees en of andere groente. Neem vooral de tijd om dit gerecht tot in de puntjes klaar te maken.

Benodigdheden

  1. Twee koekenpannen
  2. Bakplaat
  3. Bakpapier

Bereiding gevulde tomaten uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de kapjes van de grote trostomaten en hol het uit, vervolgens dep je ze droog met keukenpapier
  3. Snij de prei in halve ringen en de bacon in reepjes, snij vervolgens de ui ook in kleine stukjes
  4. Zet een koekenpan op een laag vuurtje en bak daar de ui en de prei in en pers de knoflook uit
  5. Bak in een andere koekenpan de reepjes bacon totdat ze krokant zijn
  6. Voeg de spinazie toe aan de pan met de prei en de ui en roer dit vervolgens door totdat het geslonken is
  7. Doe de broodkruimels, pesto, bacon en de feta in de pan met spinazie
  8. Voeg hier een snufje zout en peper toe en proef of het genoeg smaak heeft
  9. Schep dit mengsel in de uitgeholde trostomaten en doe de kapjes er weer bovenop
  10. Besprenkel de tomaten met een beetje olijfolie en doe dit vervolgens in de oven
  11. Bak gedurende 20 minuten totdat ze zacht en een beetje bruin zijn

Eet smakelijk!

Lees ook

Een heerlijk bijgerecht: gevulde tomaten uit de oven

Heerlijke pasta met zelfgemaakte rode pesto saus!

Een heerlijk bijgerecht: gevulde tomaten uit de oven

Rendang van jackfruit met Atjar van rodekool