Verse groente hoeft niet moeilijk te zijn. Maak eens gegrilde aubergine en courgette, lekker in combinatie met bijvoorbeeld zoete aardappel. Heerlijk als het een geroosterde smaak heeft, laat het niet verbranden. Het is snel en makkelijk te maken en ook nog eens heel gezond. Weet je vanavond nog niet wat je precies gaat eten? Dit gerecht is echt het proberen waard.

Bereiding gegrilde aubergine en courgette

  1. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik
  2. Besprenkel de groente met wat zout en laat even een paar minuten staan
  3. Dep de aubergine en courgette droog en doe er een beetje olijfolie overheen
  4. Pak een grillpan en zet dit op een laag vuurtje. Vervolgens leg je de aubergine en courgette in de pan en bak dit even aan
  5. Haal de groente uit de pan en leg dit op een bord. Doe er de yoghurt dressing en muntblaadjes overheen
  6. Klop de granaatappel pitjes eruit en garneer over de gegrilde aubergine en courgette

Bereiding yoghurt dressing

  1. Doe de knoflook in een knoflookpers en hak vervolgens de muntblaadjes fijn.
  2. Meng de yoghurt, mayonaise, citroensap, knoflook en muntblaadjes door elkaar.

Lees ook

Gegrilde aubergine en courgette: lekker als bijgerecht

Gegrilde groenten en portobello taco's

Gegrilde aubergine en courgette: lekker als bijgerecht

6 tips om vegetarisch eten makkelijker én leuk te maken