Aankomend weekend is het alweer Pasen en dat betekent samenkomen met de familie, lekkere ontbijtjes en brunches en een hele hoop (chocolade) paaseieren zoeken/schilderen en opeten! Omdat we wel een voorstander zijn van lekker genieten met je familie en lekker eten tijdens feestdagen, zijn we toch voor de liefhebber opzoek gegaan naar lekkere en gezonde varianten van de paas -ontbijttafel- traditie. Speciaal voor diegene die de paas dagen toch een klein beetje gezond(er) door willen komen. Vandaag op het menu: Een heerlijk gezond paasbrood.

Bereiding paasbrood:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de havermeel* en bakmeel bij elkaar in een grote kom en mix het een beetje door elkaar.
  3. Pak een andere bak en doe de rest van de ingrediënten, behalve de blauwe bessen, hier in en mix het tot een mooi glad beslag.
  4. Voeg nu het meel bij het beslag en gebruik een mixer om het nog eens goed door elkaar te mixen.
  5. Als laatste voeg je de blauwe bessen toe aan de mix. Roer 1 keer om met een vork.
  6. Vet de bakvorm goed in en doe het beslag erin.
  7. Zet de bakvorm vervolgens 30-35 minuten in de oven.
  8. Snijd in 12 plakken en serveer warm met een beetje honing of notenpasta.

Tip: Voeg wat citroensap toe aan het beslag voor een extra vleugje frisheid!

Smakelijk!

*Havermeel is eigenlijk hetzelfde als havermout die je heel fijn maakt in de keukenmachine of blender.