Het is winter, en dat betekent dat het tijd is voor de oh zo heerlijke stamppotten! Van hutspot tot andijviestamppot, en van zoete aardappelstamppot tot boerenkool stamppot! Heerlijke Hollandse gerechten die echt heel makkelijk te maken zijn, en ook nog eens helemaal gezond! We love it! 🙂


Bereiding Boerenkool stamppot:

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in stukken
  2. Doe dan de boerenkool is een grote pan en leg hier de aardappelen bovenop
  3. Voeg er wat zout aan toe en schenk het water erbij tot de aardappelen onder water staan
  4. Breng dit dan aan de kook op middelhoog vuur
  5. Haal dan de rookworsten uit de verpakken en leg dit na 10 minuten koken op de aardappelen
  6. Kook het dan nog voor ongeveer 15 minuten
  7. Haal de rookworsten uit de pan, maar houd deze wel warm
  8. Giet dan de aardappelen en boerenkool af en vang het vocht op
  9. Stamp daarna de aardappelen fijn en meng met de boerenkool
  10. Voeg dan de melk en de azijn aan het mengsel toe en roer alles goed door elkaar
  11. Voeg roerend steeds een kleine scheutje kookvocht aan het mengsel toe
  12. Breng de stamppot op smaak met wat peper en zout en eventueel nog wat azijn
  13. Schep dan de stamppot op de borden en snijd de worst in plakjes en leg dit bovenop de boerenkool stamppot

Eet smakelijk!


Lees ook:

Heerlijke winterse groenten stamppot met zoete aardappel

Heerlijke zoete aardappel stamppot!

Healthy poké bowl met tonijn, boerenkool en avocado