Wanneer je tijdens de kerst wilt koken komt er vaak wel wat gestress bij kijken. Er komen veel mensen en je wilt dat alles perfect verloopt. Natuurlijk zijn er dingen die je kunt doen om het veel minder stressvol te maken. Zo kun je bijvoorbeeld gezellig gourmetten of kaasfonduen. Maar als je het wel leuk vind in de keuken te staan, zijn er ook genoeg heerlijke gerechten die je kunt bereiden die een stuk gemakkelijker en sneller klaar zijn! Je kunt heel gemakkelijk een gluten-vrij gehaktbrood met linzen op tafel zetten waar iedereen waar iedereen van zal genieten!

Bereiding Gluten-vrij gehaktbrood

  • Verhit de oven voor op 190ºC . Stop de gemalen lijnzaden in een kleine kom, giet het kokend hete water eroverheen en roer de zaden goed door. Zet dit even weg zodat het mengsel iets meer kan verdikken en kan afkoelen
  • Giet de olijf olie in een grote sauspan op een gemiddelde hitte. Voeg de ui en knoflook toe een roer dit voor ongeveer 5 tot 8 minuten door tot de uien zacht zijn geworden. Doe de champignons erbij en kook nog 3 tot 5 minuten langer door tot ook de champignons zacht zijn geworden. Voeg vervolgens de tijm toe en de spinazie. Kook de ingrediënten tot de spinazie slapper is geworden, dit duurt ongeveer 2 minuten.  Voeg vervolgens nog de helft van de BBQ saus toe, roer dit door en voeg wat extra zout en peper toe als dit nodig is
  • Stop de helft van de gekookte linzen in een mixer. Voeg hier ook de helft van de havermout aan toe. Mix dit goed samen, er mogen kleine stukjes in zitten. Schep de mix in een grote kom, doe hier de rest van de linzen en havermout in. Voeg ook het lijnzaad en de groenten mix toe. Roer alles door en begin daarna met je handen te kneden om alles net wat beter samen te krijgen
  • Leg wat bakpapier in een brood pan. Giet de mix in de pan, zorg dat alles goed verspreid is. Smeer vervolgens de overige BBQ saus over het gehaktbrood heen
  • Bak de schotel voor 35 tot 40 minuten op 190ºC  graden. Wanneer het gehaktbrood klaar is, laat je het 5 minuten afkoelen. Haal het gehaktbrood daarna voorzichtig uit de vorm en laat dit vervolgens nog even 5 minuten afkoelen

Smakelijk!

Lees ook

Gluten-vrij gehaktbrood met linzen, perfect voor de kerst!

Heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en kidneybonen

Gluten-vrij gehaktbrood met linzen, perfect voor de kerst!

Een heerlijke suikervrije kerststol voor de feestdagen!