Lasagne is iets waar je ons én vele anderen ’s nachts voor wakker kunt maken. Deze heerlijke Italiaanse ovenschotel kun je op ontzettend veel manieren maken. Helaas zijn de meeste recepten niet geheel verantwoord en bevatten ze aardig wat calorieën. Dit weerhoudt ons niet van het bereiden van dit heerlijke recept. Wij hebben voor jou een super gezonde, glutenvrije, koolhydraatarme en suikervrije groentelasagne gevonden. De perfecte maaltijd als je het ons vraagt!
Bereiding groentelasagne
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd dan de aubergine en courgette in dunne plakken.
- Leg dan alle plakjes naast elkaar en strooi en wat zout overheen.
- Laat deze 15 minuten drogen.
- Snijd daarna de mozzarella in blokjes, de tomaten in plakjes en de ui en knoflook in kleine stukjes.
- Verwarm een pan.
- Fruit de ui en knoflook in een kleine scheut olijfolie.
- Bak dit 3 tot 4 minuten.
- Voeg vervolgens de tomaten passata toe.
- Zodra dit aan de kook is, voeg je de Italiaanse kruiden, honing, balsamico, peper en zout er aan toe.
- Laat dit 5 tot 6 minuten pruttelen.
- Vet de ovenschaal in en doe er een kleine laagje tomatensaus in.
- Bouw de lasagne in de volgende volgorde: Laagje aubergine, laagje tomaten, laagje courgette, laagje mozzarella, laagje saus.
- Herhaal dit tot alles op is.
- Top daarna de groentelasagne af met wat geraspte kaas.
- Doe de lasagne voor 45 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Lees ook:
Maak nu je eigen suiker- en glutenvrije granola (vegan)
Koolhydraatarme cannelloni met koolbladeren
Gezond de pasen doorkomen? Maak je eigen heerlijke suikervrije paasbrood!