Glutenvrije tussendoortjes zijn vaak er duur en helemaal niet zo heel gezond. Er zitten vaak veel suikers en andere middelen in verwerkt en laten we daar nou niet zo’n grote fan van zijn. Onze tip? Duik lekker zelf de keuken in met een simpel muesli recept als deze. Als je alle ingrediënten groots inslaat, ben je niet alleen gezonder, maar ook goedkoper uit! Daarnaast kun je makkelijk variëren met dit basis muesli repen recept. Je kunt elke keer andere nootjes, zaden of andere gedroogde vruchten kiezen en uitproberen. Laten we aan de slag gaan!
Bereiding glutenvrije muesli repen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier.
- Doe alle droge ingrediënten (de noten, het fruit, zaden, kaneel, zout) in een kom.
- Doe in een aparte kom de melk en het ei, kluts dit even samen.
- Giet dit bij de droge ingrediënten en mix alles samen.
- Giet het mengsel in de ovenschaal.
- Bak 40 minuten en laat daarna de ovenschaal afkoelen.
- Snijd in 6 gelijke lange repen of 12 kleine vierkante hapjes.
De muesli repen zijn een aantal dagen houdbaar (gewikkeld in vershoudfolie). Wil je er langer mee doen? Vries ze dan in.
Meer glutenvrije snacks?
Glutenvrij bananenbrood met kokosrasp en blauwe bessen.
Kokosmakronen met maar 2 ingrediënten!