Misschien zou je voor de zomer niet meteen denken aan een echt ovengerecht. Een ovengerecht of een groentetaart is meestal meer iets voor in de herfst en winter maar toch delen we graag deze hartige plaattaart met jullie. Hij is namelijk ook heerlijk om lauw of zelf koud te eten en dat is met tropische temperaturen lekker verfrissend. En eerlijk, de zomers in ons kikkerlandje zijn nou niet bepaald wat ze ooit geweest zijn. Op een van de regenachtige en frissere dagen is een lekkere knusse en warme groentetaart misschien nét wat je nodig hebt.
Dit recept is voor 1 taart voor +/- 3 personen
Bereiding plaattaart
- Snijd alle groenten.
- Pak een bakje en doet hier de el olijfolie en agavesiroop in.
- Leg de ui ringen in het mengsel.
- Verwarm een hapjespan op medium vuur. Gooi het bakje met de olie en uien hierin leeg.
- Zet het buur laag en laat de uien karameliseren.
- Haal je bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pak het bladerdeeg vel en leg op een bakpapiertje op de bakplaat.
- Klop het eiwit en smeer het bladerdeeg vel hiermee in.
- Pak de mosterd en verspreid deze ook over het bladerdeeg, zorg wel dat je 3 cm van de rand (alle 4 de zijden) vrijlaat en niet met de mosterd insmeert.
- Strooi de gekarameliseerde uien over de mosterd en bedek dan de uien met 2 rijtjes met de plakjes courgette (in het midden van het bladerdeeg)
- Top de courgette met de plakken tomaat, de verkruimelde feta en tijm.
- Besprenkel nog met wat olijfolie, peper en zout en vouw dan de zijkanten van het bladerdeeg naar binnen.
- Bak je plaattaart ongeveer 15 minuten, tot het deeg goudbruin ziet en de groenten zacht zijn.
Serveer je plaattaart warm, op kamertemperatuur of koud, net waar je zin in hebt!
Enjoy
Meer ovengerechten?
Vetarme vegetarische lasagne met spinazie
Gevulde zoete aardappel uit de oven