Met de topping van bagels kun je echt eindeloos variëren. Deze, van oorsprong Amerikaanse, lekkernij is tegenwoordig erg populair. Of je nu kiest voor een zoete of een hartige topping; het is genieten. Probeer onderstaande variaties en zorg voor een kunstwerk op je bordje.

Bagel 1: Vega-Bagel met doperwtenkerrie en mozzarella

  1. Kook de doperwten in een pan voor ongeveer 5 minuten
  2. Doe de doperwten, kerrie en crème fraîche bij elkaar in een kommetje en prak dit met een lepel tot een grof mengsel
  3. Doe de sesam- en maanzaadjes in een bakje en rol de mozzarella bolletjes hier doorheen
  4. Snijd de bagels doormidden. Wanneer je bagels hebt gekocht die je nog moet afbakken, doe dit dan voor dat je begint met de andere stappen
  5. Beleg de bagel met het doperwten-mengsel, gebruik ongeveer 2 eetlepels per kant
  6. verdeel een blaadjes spinazie over het mengsel, bedek het geheel van het broodje
  7. Pak zes bolletjes mozzarella en plaats deze bovenop de spinazie
  8. Garneer met de tuinkers en naar wens peper

Bagel 2: Vegan-Bagel met doperwtenkerrie en tomaat

  1. Kook de doperwten in een pan voor ongeveer 5 minuten
  2. Doe de doperwten, kerrie en komijn bij elkaar in een kommetje en prak dit met een lepel tot een grof mengsel
  3. Snijd de tomaatjes in tweeën
  4. Doe de sesam- en maanzaadjes in een bakje en rol de tomaatjes hier doorheen
  5. Snijd de bagels doormidden. Wanneer je bagels hebt gekocht die je nog moet afbakken, doe dit dan voor dat je begint met de andere stappen
  6. Beleg de bagel met het doperwten-mengsel, gebruik ongeveer 2 eetlepels per kant
  7. Verdeel de tuinkers over het doperwten-mengsel
  8. Pak zes stukjes tomaat en plaats deze bovenop de tuinkers
  9. Garneer naar wens met peper

En smullen maar!