Met de topping van bagels kun je echt eindeloos variëren. Deze, van oorsprong Amerikaanse, lekkernij is tegenwoordig erg populair. Of je nu kiest voor een zoete of een hartige topping; het is genieten. Probeer onderstaande variaties en zorg voor een kunstwerk op je bordje.
Bagel 1: Vega-Bagel met doperwtenkerrie en mozzarella
- Kook de doperwten in een pan voor ongeveer 5 minuten
- Doe de doperwten, kerrie en crème fraîche bij elkaar in een kommetje en prak dit met een lepel tot een grof mengsel
- Doe de sesam- en maanzaadjes in een bakje en rol de mozzarella bolletjes hier doorheen
- Snijd de bagels doormidden. Wanneer je bagels hebt gekocht die je nog moet afbakken, doe dit dan voor dat je begint met de andere stappen
- Beleg de bagel met het doperwten-mengsel, gebruik ongeveer 2 eetlepels per kant
- verdeel een blaadjes spinazie over het mengsel, bedek het geheel van het broodje
- Pak zes bolletjes mozzarella en plaats deze bovenop de spinazie
- Garneer met de tuinkers en naar wens peper
Bagel 2: Vegan-Bagel met doperwtenkerrie en tomaat
- Kook de doperwten in een pan voor ongeveer 5 minuten
- Doe de doperwten, kerrie en komijn bij elkaar in een kommetje en prak dit met een lepel tot een grof mengsel
- Snijd de tomaatjes in tweeën
- Doe de sesam- en maanzaadjes in een bakje en rol de tomaatjes hier doorheen
- Snijd de bagels doormidden. Wanneer je bagels hebt gekocht die je nog moet afbakken, doe dit dan voor dat je begint met de andere stappen
- Beleg de bagel met het doperwten-mengsel, gebruik ongeveer 2 eetlepels per kant
- Verdeel de tuinkers over het doperwten-mengsel
- Pak zes stukjes tomaat en plaats deze bovenop de tuinkers
- Garneer naar wens met peper
En smullen maar!