Het is weer tijd voor een heerlijke treat. Of het nu is omdat je oma langs komt en je een lekker stuk taart bij de koffie wilt, je je liefdesverdriet wilt wegeten met een iets minder ongezonde treat of er iemand jarig is, deze vegan en raw blueberry cheesecake will make your day! Afgelopen weekend zelf nog gemaakt en ontzettend van genoten. En het enige wat je nodig hebt is een blender die een beetje goed werkt!
Voordat we beginnen: Week de cashew noten 4 uur in water (geen 4 uur de tijd? Week ze dan 30 minuten in heet water).
Bereiding bodem
- Haal de blauwe bessen uit de vriezer en laat ze iets ontdooien.
- Bekleed een springvorm (of cakevorm) met bakpapier.
- Ontpit de dadels en snijd ze doormidden. Zijn de dadels wat hart?
- Doe nu alle ingrediënten voor de bodem in de blender of keukenmachine en mix tot het 1 plakkerig deeg is.
- Verdeel het plakkerige deeg over de bodem van de springvorm en zet alvast in de koelkast.
Bereiding cheesecake vulling
- Doe de geweekte cashew noten in een keukenmachine (of je blender) en maal deze fijn.
- Smelt ondertussen de kokosolie au bain marie.
- Voeg vervolgens de blauwe bessen, gesmolten kokosolie, agavesiroop, en citroensap en vanillesuiker toe en blend.
- Giet nu de paarse vulling over de bodem in de springvorm.
- Zet de taart minimaal 1,5 uur in de vriezer zodat hij stijf kan worden.
- Na 1,5 uur haal je hem uit de vriezer.
- Snijd de aardbeien of garnering naar keuze in blokjes of plakjes en bedek de blueberry cheesecake ermee.
Eet smakelijk!
Tip: Voor de lekkerste smaaksensatie, haal de cheesecake 30 minuten voor gebruik uit de vriezer, zodat hij op temperatuur kan komen.