Eens in de zoveel tijd vinden we het wel lekker om te genieten van een – kleine – treat. Als deze treat dan ook nog eens gemaakt is van pure producten én hij is relatief gezond, dan kunnen we er extra van genieten (zeker als je er daardoor 2 kunt pakken). Een voorbeeld van zo’n heerlijke treat, zijn deze cinnamon cupcakes. Gemaakt van boekweit en haver, kokosolie en courgette.
Bereiding cupcakes
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Smeer een cupcake vorm in met wat kokosolie of vul deze met cupcakevormpjes.
- Doe de kokosolie in een kommetje (hittebestendig) en smelt het au bain-marie.
- Neem de courgette en rasp deze grof.
- Doe de appelmoes, azijn en gesmolten kokosolie in een kommetje en roer goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de courgette rasp en de droge ingrediënten toe en roer alles nog eens goed door.
- Verdeel het deeg over de 6 cupcakevormpjes.
- Zet ze vervolgens 20-25 minuten in de oven.
- Controleer of ze gaar zijn door met een sate prikker in de cupcake te prikken. Wanneer deze er weer droog uit komt, zijn de cupcakes klaar.
Eet smakelijk!