Een curry is eigenlijk altijd een goed idee, en is gewoon super lekker! Je kunt een curry op zo veel verschillende manieren maken dat iedereen het lekker kan vinden. Ook vandaag hebben we weer een nieuw curry recept, maar niet zomaar een curry recept. Deze kipcurry werkt cholesterolverlagend. Waarom? Dit komt door de rode linzen. Deze vallen uit elkaar tijdens het koken en daardoor komt er een vet oplosbare vezel vrij die een cholesterolverlagende functie heeft! De vezels binden zich in de darmen aan het cholesterol en voeren het af voordat het door het lichaam wordt opgenomen.
Bereiding kipcurry:
- Verhit een pan met een klein beetje olie erin
- Snijd ondertussen de ui en de knoflook fijn en voeg ze dan toe aan de pan
- Bak deze voor ongeveer 5 minuten op laag vuur
- Voeg de linzen er aan toe en een scheutje bouillon
- Breng dit aan de kook en laat even pruttelen
- Giet er steeds weer een klein beetje bouillon bij tot de linzen gaar en zacht zijn
- Voeg dan de kip en curry pasta aan de pan toe en roer dit goed door elkaar
- Laat dit ook weer even door pruttelen en voeg weer kleine scheutjes bouillon toe tot de kip gaar is
- Doe er als laatste de spinazie bij en wat zout en peper
- Blijf dit door roeren tot de spinazie geslonken is
- Serveer de curry in een kom en voeg er als laatste een lepel yoghurt bij
Tip: Je kunt de kip ook vervangen door vis of tofoe
Eet smakelijk!
Lees ook:
Heerlijke Indiase curry met rode linzen!
Heerlijke vegan kikkererwten curry met zoete aardappel
Vetarme kip met krokant paprika korstje uit de oven!