Er is niets beter dan de dag goed beginnen. Met een lekker en gezond ontbijtje gaat dat zeker lukken. Deze saladebowl met zalm heeft onwijs lekkere ingrediënten, hierdoor is de salade vullend genoeg maar valt niet zwaar op de maag. Daarnaast kun je de salade voor van alles gebruiken. Ontbijt, lunch of een voorgerecht, deze salade past er allemaal perfect bij!
Bereiding saladebowl met zalm
- Breng de rijst aan de kook en strooi er een beetje zout over. Bedek de rijst om de hitte te bewaren en laat het sudderen. Kook de rijst voor ongeveer 45 minuten. Doe het vuur daarna uit en laat de rijst daarna aan de kant staan met het deksel erop voor ongeveer 1o minuten. Roer vervolgens nog even met een vork voor je de rijst serveert
- Zet ondertussen de oven aan op 220 graden. Pak vervolgens een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Leg hier de aardappelschijfjes op met wat olie, zout en peper eroverheen. Laat de schijfjes 30 minuten bakken, draai ze na 15 minuten wel een keer om
- Verhit een sauteerpan op een medium hitte. Stop wat boter in de pan en wacht tot dit is gesmolten. Voeg nu de gesneden champignons toe, zorg er wel voor dat ze niet allemaal op elkaar liggen. Strooi hier wat zout over en laat de champignons 3 minuten koken tot ze bruiner zijn geworden. Draai ze daarna om en laat ze nog twee minuten koken. Doe de champignons vervolgens in een kom. Giet daarna nog een beetje olie in de pan. Doe daarna wat spinazie in de pan en kook deze ongeveer 3 minuten
- Giet wat water in een medium, diepe sauspan. Breng het water aan de kook en leg hier voorzichtig de eieren in. Laat de eieren 6 minuten koken. Haal de eieren vervolgens uit het water en laat ze onder koud water afkoelen. Pel de schil er vervolgens af
- Roer de mayonnaise samen met het citroensap en paprikapoeder tot alles goed gemengd is. Strooi er daarna een beetje zout over
- Pak nu twee kommen. Doe een eetlepel aan saus op de boden van de kom. Doe daarna wat rijst erbovenop. Voeg daarna de champignons toe, gevolgd door de spinazie, aardappelen en gerookte zalm. Snijd de eieren doormidden, doe deze bij de bowl, strooi er een beetje zout en peper over en that’s it!
Smakelijk!