Heb je zin in een gezond gerecht met een beetje spice? Dan is deze Indische spinazie met tomaten de perfecte keuze! Door de combinatie van veel verschillende soorten kruiden zit deze spinazie boordevol smaak. Daarnaast is dit gerecht ook nog eens ontzettend makkelijk om te bereiden, je doet er niet langer dan 15 minuten over om dit gerecht klaar te maken. Ook kun je er zelf nog van alles bij toevoegen, zo smaakt deze Indische spinazie ook ontzettend lekker met rijst of quinoa erbij geserveerd. Met dit gerecht haal je Indonesië een beetje in huis.
Bereiding
- Stoom de spinazie 3 tot 5 minuten tot het zacht is. Giet het daarna goed af en druk overtollig vocht eruit
- Pureer de spinazie in de blender of keukenmachine en zet dit even opzij
- Giet het tomatenvocht in een grote koekenpan op middelhoog vuur
- Voeg de champignons, gember, het korianderpoeder, de kurkuma, het komijnpoeder en de chilivlokken toe en kook en roer 1 minuut
- Roer de tomaten en miso erdoor en kook 3 minuten voordat je de gepureerde spinazie erdoor roert. Laat koken totdat het mengsel warm is en goed gemengd is
- Om de maaltijd completer of iets steviger te maken kun je er ook rijst, granen of bladgroenten bij toevoegen
Eet smakelijk!