Wie houdt er niet van? De (zand)koekjes bakken, wat deeg ervan opeten, vervolgens in kerst vormpjes snijden. Met Mariah Carey op de achtergrond. Heerlijk om in de kerst stemming te komen toch? Maar wil je dit jaar ook kunnen genieten maar toch op een wat gezondere manier? De normale zandkoekjes zitten vol met suikers en tarwe (snelle koolhydraten). Deze kerstkoekjes zijn gemaakt met amandelmeel, wat ze glutenvrij maakt. Ze zijn ook gemaakt met kokosbloesem suiker in plaats van rietruiker. Wij houden het meest van de kerstboom en engel vormpjes. Jij? Genietse!
Bereiding kerstkoekjes:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pak een kleine kom. Meng de boter samen met het ei en suiker.
- Mix met een staafmixer tot een romige textuur.
- Terwijl je het langzaam mixt voeg je de meel, bakpoeder en kruiden toe.
- Mix nog even door en voeg op het laatst de honing toe.
- Maak er 1 grote bal van. Pak een deeg roller en rol uit.
- Pak je leukste kerst vormpjes erbij en begin vormpjes te snijden en maak met een rietje een gaatje, zodat je daar na het bakken een lintje doorheen kunt doen!
- Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat.
- Leg de koekjes voorzichtig op de bakplaat en schuif in de oven.
- Bak de koekjes voor 12-15 minuten.
- Lekker met een kopje thee, golden milk of warme notenmelk!
Lees ook:
Kersttafel creëren; op een simpele, mooie en goedkope manier!
Heerlijke healthy kokosnoot matcha cake
Kokoskoekjes recept, koolhydraat arm, glutenvrij en suikervrij!