Heb je zin in een heerlijk zoet dessert, maar past het niet binnen je koolhydraatarme dieet of wil je minder suiker eten? Met dit koolhydraatarme toetje zijn je cravings weer helemaal bevredigd en eet je toch niet te veel suikers of koolhydraten. Overigens kun je deze mug cake ook gewoon als tussendoortje eten.
Wat heb je nodig voor je mug cake?
- 14 gram gesmolten boter
- 16 gram amandelmeel
- 2 eetlepels gegranuleerde (korrelige) zoetstof ter vervanging van suiker
- 1 eetlepel cacaopoeder (voor de chocolade versie)
- 1 eetlepel 100% pindakaas (voor de pindakaas versie)
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 geklopt ei
- een beetje vanille-extract
Bereidingswijze:
- Doe de boter in een magnetronbestendig mok en smelt in de magnetron.
- Voeg het amandelmeel, de zoetstof, de vanille, het bakpoeder en het geklopte ei toe. Voor een chocolade mug-cake voeg je nu ook het cacaopoeder toe. Voor een vanille mug cake laat je het zoals het is. Mix het geheel goed.
- Om een pindakaas mug-cake te maken doe je nu de pindakaas erbij en creëer je een swirl in het beslag.
- Doe het mok ongeveer 60 seconden op de hoogste stand in de magnetron. Check eventueel tussendoor de staat zodat het niet te lang in de magnetron staat en daardoor droog wordt.
Bij deze mug cake moet je uitgaan van ongeveer 5-9 gram koolhydraten per portie. Wel is het ongeveer 300 calorieën of zelfs 400 voor de pindakaas mug cake, vooral in de vorm van vet. Vooral geschikt voor een koolhydraat dieet of wanneer je specifiek minder suiker wilt eten, dus.