Het is weekend, en dat betekent dat het weer toetjestijd is. Waar je doordeweeks minder tijd (en minder ruimte in je dieet) hebt om na het avondeten een meesterlijk dessert in elkaar te zetten, geeft het weekend daar tijd voor. Dit heerlijke toetje met zelfgemaakte roomijs en pavlova is een guilty pleasure, mét een gezonde twist. Zo gaan toch niet alle goede voornemens de deur uit.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 150 graden.
  2. Pak de eieren erbij en scheid het eiwit van het eigeel. Voor dit recept het je alleen het eiwit nodig. Klop deze op met een mixer of garde.
  3. Voeg al roerend de suiker en het citroensap toe aan het eiwit. Klop het mengsel op totdat het eiwit opgestijfd en glad is.
  4. Pak een bakplaat en bedek met bakpapier. Doe het mengsel in een spuitzak met een grote opening, en maak vier grote ronde toeven op het bakpapier. Je kunt in plaats van de vier toeven ook één grote taart maken, door het mengsel in een groot vierkant te spuiten. Als je geen spuitzak hebt, kan je het mengsel ook op het bakpapier lepelen.
  5. Doe de pavlova’s in de oven en bak zo’n 1 uur. Zet daarna de oven uit en laat de pavlova nog een uur staan in de oven. Neem de bakplaat met de pavlova’s er daarna uit en laat afkoelen.
  6. Terwijl de pavlova’s in de oven zitten, kan je aan de slag gaan met het roomijs. Klop de slagroom op met een mixer.
  7. Vervolgens scheidt je het eiwit van het eigeel. Voor het roomijs heb je alleen de eierdooiers nodig. Doe deze in een aparte kom en voeg hier de suiker aan toe. Meng dit goed door elkaar in de mixer.
  8. Nu doe je het eimengsel, de slagroom en de vanillesuiker bij elkaar. Zet dit 10 minuten in de vriezer. Doe dit in de ijsmachine ruim twintig minuten totdat het goed gemengd is.
  9. Voeg vervolgens op elke pavlova een bolletje ijs en garneer met vers rood fruit en poedersuiker.

Tip: heb je geen ijsmachine? Mix alle ingrediënten dan goed door elkaar zoals aangegeven en laat dan minimaal 6 uur in de vriezer staan.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Roomijs met pavlova en rood fruit

Vegan aardbeienmousse taartjes, ontzettend romig en luchtig!

Roomijs met pavlova en rood fruit

Heerlijke af­fo­ga­to met wal­no­ten, ijs en koffie

Roomijs met pavlova en rood fruit

Kokosijs: simpel te bereiden en laag in calorieën