Een lekker ontbijt zonder croissant, brood of andere bronnen van koolhydraat? Het kan! Dit koolhydraatarm ontbijt geeft je gegarandeerd de energie om de eerste helft van de dag door te komen. Combineer het met een kopje thee en begin je dag met een goed gevoel waar je de hele dag op kunt teren!

Het leuke aan het maken van een roerei is dat je er alle kanten mee op kunt, en dat is ook met dit recept het geval. heb je geen verse groenten in huis? Geen paniek! Dan gooi je er gewoon wat (ontdooide) bevroren groentes bij en klaar is kees. Zorg er wel voor dat je groente al ontdooit is, want anders wordt je roerei met verse groente een waterig geheel.

Proteïnerijk & koolhydraatarm ontbijt

Een proteïnerijk ontbijt zorgt ervoor dat je zeker tot de middag verder kunt zonder weer trek te krijgen. In tegenstelling tot gesuikerde ontbijtalternatieven, zorgen proteïnen voor een gevuld gevoel – zo ga je tussendoor niet snoepen, en wordt het een stuk gemakkelijker om op je gewicht te letten. Zonder hongerig gevoel!

Bereiding

  • Kluts de eieren op voorhand door elkaar. Voeg kruiden naar smaak toe aan het eimengsel.
  • Verwarm de pan en voeg een theelepel olijfolie, kokosolie of bakboter toe.
  • Je hebt de optie wat ui en look op te bakken alvorens de overige groenten toe te voegen .
  • Snijd de groenten in blokjes en bak deze een drietal minuutjes. Spinazie kan eventueel ook na het toevoegen van het ei in de pan worden gelegd – het verschil in texturen kan interessante resultaten opleveren.
  • Voeg het geklutste ei toe, en blijf roeren tot het geheel gebakken is.
  • Serveer met wat extra blaadjes spinazie, een halve avocado en/of verse tomaat.

Lees ook

Koolhydraatarm ontbijt: roerei met verse groenten

Koolhydraatarm: kokosmakronen met maar 2 ingrediënten!

Koolhydraatarm ontbijt: roerei met verse groenten

Koolhydraatarm dieet: Hoe goed is het voor je?