Deze gevulde tomaten zijn heerlijk als voorgerecht, of als hoofdgerecht met een salade of brood. De tomaten zijn vullend door de eiwitrijke Pulled Oats®, quinoa, feta en cashewnoten en ontzettend smaakvol en fris door de verse kruiden en citroen. Een ideaal licht gerecht voor deze tropische dagen! Weleens van gehoord, pulled oats? Het is een eiwitrijke vleesvervanger, ideaal voor je vega vrienden of als je zelf graag plantaardig eet.


Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor op 225°C.
  2. Start dan met de vulling. Bak de fijngesneden knoflook even aan en kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Hak de noten en maal de kruiden fijn. Voeg dan de verkruimelde feta en gesneden Pulled Oats aan de noten toe. Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  3. Halveer vervolgens de tomaten en hol ze uit. Lepel dan de vulling erin en doe de andere helft er weer op. Bak de tomaten tot slot 15 minuten in de oven et voilà, jouw gevulde tomaten zijn ready to serve!

Tip: probeer de vulling ook eens met andere ovengroenten.

Lees ook

Kruidig gevulde tomaten met quinoa

Vegan: Portobello miso burger met guacamole

Kruidig gevulde tomaten met quinoa

Gebakken zoete aardappel voor bij de BBQ

Kruidig gevulde tomaten met quinoa

Noord-Afrikaanse couscoussalade met Pulled Oats