Deze zoete aardappel is ideaal voor op de barbecue! Grill heel eenvoudig de zoete aardappel met olie, zout en peper en beleg de aardappel af met de lekkerste toppings. Maak een mengsel van crème fraîche, zongedroogde tomaatjes, verse kruiden en pulled oats® en genieten maar! Weleens van gehoord, pulled oats? Het is een eiwitrijke vleesvervanger, ideaal voor je vega vrienden!


Bereidingswijze gebakken zoete aardappel

  1. Verwarm eerst de oven voor op 225°C.
  2. Snijd dan de gewassen en afgedroogde zoete aardappels in de lengte doormidden. Leg ze op een bakplaat, met het snijvlak naar boven. Smeer in met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak de zoete aardappels 40-50 minuten, of totdat ze zacht zijn.
  3. Bereid ondertussen de toppings. Snijd de Pulled Oats in kleinere stukjes. Meng dit met crème fraîche, fijngesneden zongedroogde tomaatjes en kruiden. Zet het mengsel een tijdje in de koelkast.
  4. Schep vervolgens een flinke lepel vulling op de gebakken zoete aardappels zodra ze klaar zijn. Geniet!

Lees ook

Gebakken zoete aardappel voor bij de BBQ

Vegan: Portobello miso burger met guacamole

Gebakken zoete aardappel voor bij de BBQ

Vegan BBQ: gepofte zoete aardappel met tofu geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten

Gebakken zoete aardappel voor bij de BBQ

Noord-Afrikaanse couscoussalade met Pulled Oats