Poké bowl met twee heerlijke ingrediënten: mango en zalm? Yes, please! De combinatie van zalm en mango is erg lekker, niet te missen opje lijstje van favoriete poké bowls, dus. Daarnaast is deze bowl erg makkelijk om te maken. Lekker smullen van deze poké bowl met mango en zalm.


Bereidingswijze makkelijke en snelle poké bowl met mango en zalm:

  1. Bereid de sushirijst volgens de verpakking. Verwarm ondertussen de rijstazijn met zout en kristalsuiker in een pannetje en giet dit over de sushirijst (wanneer deze klaar is). Laat de rijst vervolgens afkoelen in een grote schaal.
  2. Snijd de zalm in blokjes en pers een helft van de limoen uit. Meng dit samen met de sojasaus. Marineer de zalm zo’n 30 minuten in deze saus (afgedekt in de koelkast).
  3. Snijd vervolgens de mango en avocado in blokjes, de komkommer in schijfjes en de lente ui in ringen.
  4. Verdeel de afgekoelde rijst over 2 kommen en leg hier de gemarineerde zalm in. Daarnaast de avocado, komkommer, blokjes mango en tot slot de zeewiersalade. Leg de ingelegde gember erbij en bestrooi met de ringen lente ui en sesamzaadjes. Serveer de poké bowl direct.

Zie ook

Recept: Makkelijke poké bowl met mango en zalm

Recept: koolhydraatarme ovenschotel met courgette en tomaat

Recept: Makkelijke poké bowl met mango en zalm

6 x de leukste lunch hotspots in Rotterdam

Recept: Makkelijke poké bowl met mango en zalm

Recept: burrito met zoete aardappel, honing en feta