Niets gaat boven een heerlijke poké bowl. En voor de vegans onder ons is dit een héle lekkere: een poké bowl met gemarineerde tempeh. Deze heerlijke bowl bevat harissa, tamari en gember. Perfecte combo, niet? Lees gauw verder voor de bereidingswijze van deze heerlijke poké bowl met gemarineerde tempeh.


Bereidingswijze makkelijke poké bowl met gemarineerde tempeh:

  1. Meng de harissa, tamari, agave siroop, sesamolie, knoflook en gember in een grote kom. Snijd de vervolgens tempeh in blokjes van 1 centimeter bij 1 centimeter en voeg deze toe aan de marinade. Dek dit af en laat dit ten minste 2 uur marineren.
  2. Kook de quinoa in een pannetje volgens de verpakking. Wanneer de quinoa het water heeft geabsorbeerd, zet je het vuur uit en laat je de quinoa vervolgens zonder deksel uitstomen. Zo wordt het niet plakkerig.
  3. Verhit daarna een eetlepel olie in een pan en bak de champignons met een snuf zout tot ze lichtbruin kleuren. Zet deze even apart in een bakje.
  4. Bak vervolgens in dezelfde pan de tempeh 5-7 minuten op middelhoog vuur.
  5. Verdeel de quinoa over 4 kommen en snijd de avocado en gele paprika in partjes. Verdeel deze over de kommen, samen met de champignons, edamame boontjes, zeewiersalade en de tempeh. Serveer tot slot met wat bosui en sushi gember.

Zie ook

Recept: Makkelijke poké bowl met gemarineerde tempeh

Recept: koolhydraatarme ovenschotel met courgette en tomaat

Recept: Makkelijke poké bowl met gemarineerde tempeh

6 x de leukste lunch hotspots in Rotterdam

Recept: Makkelijke poké bowl met gemarineerde tempeh

Recept: burrito met zoete aardappel, honing en feta