De Matcha Latte vindt zijn oorsprong in Japan. Het is in principe een poedervormige thee gemaakt van gestoomde groene theebladeren. Deze groene thee poeder produceert geheel uit zichzelf cafeïne en L-Theanine. De reden hiervan is dat hij in de schaduw groeit. Het is dus een perfecte drank wanneer jij de originele latte macchiato wilt vervangen voor iets nieuws maar hier wel een boost van wilt krijgen. Misschien vind jij het uiteindelijk helemaal niks maar het is het proberen zeker waard. Een fijne bijkomstigheid van de Matcha is dat je door de combinatie van cafeïne en L-Theanine rustig wordt. Het leuke is dat je deze vorm van ‘koffie of thee’ tegenwoordig veel terugziet in de populaire koffietentjes.

Zo maak jij een overheerlijke Matcha Latte

  1. Voeg het water toe aan een mok en schep hier de Matcha poeder bij. Gebruik een garde en klop het op tot een dikke massa.
  2. Warm de sojamelk op in een steelpannetje.
  3. Zie je dat de melk goed opwarmt? Dan kan je beginnen met het opschuimen van de plantaardige melk. Je kan de melk gerust laten zitten in het pannetje. Gebruik een elektrische melkopschuimer óf een garde waarmee je de melk goed opklopt.
  4. Voeg de Matcha massa toe aan de opgeklopte melk.
  5. Giet het over in een groot theeglas.

Ik ben heel nieuwsgierig naar jouw oordeel! En? Is het lekker?

TIP: Wil jij een hele sterke Matcha smaak? Voeg er dan iets meer Matcha aan toe.

Bekijk ook

Matcha Latte, een bijzondere variant op de latte macchiato

Haal het zonnetje in huis met deze golden almond drink!

Matcha Latte, een bijzondere variant op de latte macchiato

Heerlijke vegan chocolademelk!