Je bent gek op koffie én vegan. Dat betekent dat je vaak een zwart bakkie drinkt waarschijnlijk. Natuurlijk kun je ook een cappuccino met havermelk maken, maar dat is helaas niet op ieder terras verkrijgbaar. Bovendien smaakt dit toch anders dan lekkere volvette ouderwetse koffiemelk of koffie creamer. Maar met dit recept maar je vegan koffie creamer: superlekker en vegan!

Goed om te weten

Dit recept is niet bedoelt om te maken als je binnen nu en 10 minuten een lekker bakkie met vegan koffie creamer wil. De substantie heeft namelijk even nodig om in te dikken. Nou ja, even: 5 dagen eigenlijk. Houd hier dus rekening mee. Naast een dosis geduld heb je ook een goede blender en een fijne zeef nodig. Heb je dit allemaal in huis? Dan ben je good to go.

vegan koffie creamer

Bereidingswijze

Je hebt voor dit recept een fijne zeef nodig en een goede blender. Heb je die in huis? Dan ben je good to go. Doe alle ingrediënten plus een 240 ml water in je blender en mix alles goed door elkaar. Heb je een mooie gladde substantie? Is alles goed met elkaar gemengd? Giet de vegan koffie creamer door de zeef over in een afsluitbare pot of beker.

Sluit de pot of beker goed af en laat 5 dagen indikken in de koelkast. Deze vegan koffie creamer op basis van haver zal ervoor zorgen dat je meer dan alleen een zwart bakkie kunt drinken.

 

Lees ook: