Iets lekkers maken in de keuken, echt een momentje om naar uit te kijken. Vandaag heb ik een heel makkelijk recept voor de lunch (en bovendien een van mijn favoriete vegetarische recepten), namelijk naanbrood met hummus en spinazie. Het is weer eens wat anders en heel gezond, haal alle ingrediënten in huis en ga aan de slag.
Bereiding Naanbrood met hummus en spinazie
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius om straks het brood even in op te warmen
- Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg hier het naanbrood op
- Bestrijk het brood met extra vergine olijfolie en snijd een teentje knoflook door de helft en smeer het brood daarmee in
- Bak de spinazie in een koekenpan of even in de wok
- Snijd de rode ui in dunne ringen en bak de ui en de pijnboompitjes even aan in een aparte koekenpan, voor ongeveer 3 minuten
- Doe het naanbrood in de oven voor ongeveer 10 minuten
- Haal daarna het brood uit de oven en besmeer het met hummus
- Verdeel de spinazie, de uiringen en de pijnboompitjes over het naanbrood
- Verkruimel als laatste de feta over het brood
Tip: Ook lekker als je het brood extra belegd met tomaat en sla.
Eet smakelijk!