Een overheerlijke Paleo sushi met zalm en avocado. De komkommerrollen zien er niet alleen leuk uit, maar ook zorgen ze ervoor dat de ingrediënten goed bij elkaar blijven. Deze komkommerrolletjes zijn gemaakt met zalm en avocado, maar je kunt er ook andere ingrediënten voor gebruiken, zoals: gekookt ei, gekookte garnalen of kip etc.


Bereiding paleo sushi

  1. Verwarm de boter in de koekenpan totdat het warm is. Breng de zalmfilet op smaak met een beetje zout en peper en bak het 1,5 minuut aan elke kant. Leg het apart en laat het afkoelen. Trek daarna de zalm voorzichtig uit elkaar en verwijder eventuele zichtbare graten. Hak de ui in kleine snippers en roer door de zalm.
  2. Snijd de komkommers in 1,5 – 2 centimeter dikke rollen. Snijd voorzichtig het vruchtvlees van de komkommer hier uit en zorg ervoor dat de buitenkant van de komkommer intact blijft. (De eenvoudigste manier om dit te doen is door de rollen met de platte kant naar beneden te plaatsen en lichtjes te draaien terwijl je het vruchtvlees rondom snijdt.)
  3. Gebruik je vingers om elke ring te vullen met wat gekookte zalm. Druk de mix in de ring naar beneden en laat de bovenste helft niet open. Vul je bovenste helft van de ring met avocado. Duw de mix goed naar beneden.
  4. Serveer het gerecht of bewaar het in de koelkast voor later. Gebruik het voor een heerlijke lunch of neem er een groot plateau van mee naar een feestje.

Tip: Gebruik de sojasaus om ze in te dippen of gebruik een andere saus naar keuze. 

Eet smakelijk!


Probeer ook:

Avocado zalm rolletjes met cream cheese

Homemade sushi: Spicey tomato & tuna roll

Zalmrolletjes met komkommer en roomkaas